AKD Benelux Lawyers

Het full-service advocatenkantoor AKD bevindt zich aan de Zuidas te Amsterdam in het duurzame kantoor The Edge met zijn iconische glazen dak. Voor de organisatie is in het kantoor op de 12e verdieping het entreegebied van 370 m2 vernieuwd. Het vernieuwde interieur heeft een internationale allure en is passend gemaakt bij de identiteit van de organisatie. Betrouwbaar, duurzaam en kwaliteit zijn de waarden waarmee de bezoekers mee kennis maken doordat de juiste materialen, kleuren, vormen en meubels toegepast zijn. Zo is er gekozen voor natuurlijke materialen als hout, marmer en beton voor de warme en natuurlijke sfeer. En geven het AKD- blauw, de luxe stofferingen, de comfortabele zitmeubels en de messing accenten een stijlvolle en luxe uitstraling. In het ontwerp is rekening gehouden met het hergebruiken van zoveel mogelijke onderdelen. Door het restylen van de service desk, pantry, keukeneiland en wanden hebben zij een nieuw modern jasje gekregen.

Bij de entree worden de bezoekers via het ronde bronzen AKD-logo met mos naar de marmeren service desk geleid. Na aanmelding kan men plaatsnemen in de comfortabele hoge fauteuils. De lijnen op de vloer versterken de zichtlijnen en markeren de verschillende open ruimtes rondom de kern. Deze kern is voorzien van houten latten met een akoestische functie. De bestaande pantry is opgeknapt en een geïntegreerd zitelement is toegepast om in alle rust plaats te nemen. Aansluitend in de open ruimte bevindt zich een modulaire elementenbank die naar wens en naar de veranderde behoefte aangepast kan worden. De beplanting zuivert de verschillende ruimtes en draagt bij een gezonde werkomgeving. In de nis tegenover de toiletten is er een houten maatwerkkast voor het opbergen van diverse kantoorspullen. En is er ruimte gemaakt om strafrechtboeken en accessoires te plaatsen om de AKD sfeer te verhogen. Op het glas in het bestaande wandsysteem is een raamfolie toegepast voor meer privacy. Het is een grafisch ontwerp dat de skyline van Amsterdam laat zien. In deze ruimte zijn de keuken en het eiland gerestyled en voorzien van hoge en lage zitjes. Zo kunnen de medewerkers hier vergaderen, werken, socializen en de dag afsluiten met een borrel

Formmoore werkt graag samen met andere bedrijven in de interieurbranche waar behoefte is aan een interieuradvies en/of ondersteuning. In samenwerking met Rever heeft Formmoore in dit project het totale interieurontwerp verzorgd.

Typologie: Kantoor
Locatie: Amsterdam
Oppervlakte: 380 m2
Ontwerp: 2021
Realisatie: 2022
Klant: AKD Benelux Lawyers

Design Team: Formmoore en Rever
Opdrachtgever: Rever
Copyright ontwerp: Rever